• info@gboomoroccotours.com
  • + 212 6 10 16 51 64 / +30 69 31 41 41 30 (Available on )

Ημέρα 1: Μαρακές - Υψηλός Άτλαντας - Αϊτ Μπέν Χαντού - Ουαρζαζάτ - Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα - Κοιλάδα Ντάντες

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο σας στο Μαρακές νωρίς το πρωί για τον Υψηλό Άτλαντα. Θα περάσουμε από το πέρασμα Tizi N'Tichka με στάσεις για πανοραμική θέα, φωτογραφίζοντας τα μικρά Βερβέρικα χωριά που είναι καμουφλαρισμένα στο τοπίο. Συνεχίζουμε στο οχυρωμένο χωριό του Άιτ Μπέν Χαντού, όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε την διάσημη Kasbah (που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1986). Διακεκριμένες ταινίες έχουν γυριστεί σε αυτό το θεαματικό τοπίο, μεταξύ των οποίων Ο Μονομάχος , Οβελίξ , Η Μούμια, Το Κόσμημα του Νείλου, Η Σαχάρα με την Πενέλοπε Κρούζ... κλπ.
Συνεχίζουμε για την Ουαρζαζάτ, γνωστή και ως "Η πύλη της ερήμου". Εδώ θα δούμε την Taourirt kasbah ένα από τα πιο εντυπωσιακά ksar στο Μαρόκο. 
Η επόμενη τοποθεσία που θα επισκεφθούμε είναι η κοιλάδα των Ρόδων που περνάει από το μεγάλη όαση Skoura. Ένα όμορφο μέρος για να περιπλανηθείτε με πάνω από 700.000 φοίνικες και πολυάριθμες kasbahs που είναι χτισμένες στη γύρω περιοχή. Σε αυτήν την κοιλάδα, τριανταφυλλιές καλλιεργούνται για την παραγωγή του πολύτιμου ροδόνερου και άλλων προϊόντων που προορίζονται για καλλυντική χρήση. Το Φεστιβάλ των Ρόδων διοργανώνεται εδώ κάθε χρόνο τον Μάιο και είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον Μαροκινό πολιτισμό. Τελικά φτάνουμε στην κοιλάδα Ντάντες όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 2: Κοιλάδα Ντάντες - Φαράγγι Τόντρα - Ερφούντ - Ρισσάνι - Μερζούγκα (Βόλτα με καμήλες και διανυκτέρευση στην έρημο Σαχάρα)

Μετά το πρωινό, αναχώρηση από το ξενοδοχείο για τον δρόμο με τις 1000 κάσμπες. 45km από την Κοιλάδα Ντάντες βρίσκουμε το Τινερχίρ με το όμορφο φοινικόδασος. Επόμενη στάση το φαράγγι Τόντρα. Εδώ θα έχετε ελεύθερο χρόνο να περπατήσετε κατά μήκος του φαραγγιού ύψους περίπου 300μ. και να θαυμάσετε το μοναδικό τοπίο. Μετά από μια σύντομη βόλτα στο φαράγγι, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για το Ερφούντ και στο Ρισσάνι όπου θα γευματίσουμε και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για το χωριό της Μερζούγκα. Το απόγευμα θα έχετε μια βόλτα με καμήλες, καθοδηγούμενη από έμπειρο οδηγό, που θα σας οδηγήσει σε μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Εδώ θα περάσετε την πρώτη σας νύχτα κάτω από τα αστέρια, ή αν προτιμάτε σε μια παραδοσιακή Βερβέρικη σκηνή. Το δείπνο θα σερβιριστεί και αργότερα θα απολαύσετε παραδοσιακή Βερβέρικη μουσική, γύρω από μια μεγάλη φωτιά, κάτω από τον έναστρο ουρανό της Σαχάρας.

Ημέρα 3: Μερζούγκα - Ταφιλάλτ - Κοιλάδα Ζίζ - Μίντελτ - Αζρού - Ιφράν - Φεζ

Νωρίς το πρωί έχουμε ένα.. "Ραντεβού με την ανατολή". Στη μέση της ερήμου, το πρωινό ξύπνημα είναι ένα μια μοναδική ευκαιρία για να απολαύσετε την πιο εντυπωσιακή ανατολή ηλίου που έχετε δει ποτέ. Μετά το πρωινό, επιστρέφουμε στην Μερζούγκα με τις καμήλες και ξεκινάμε το ταξίδι μας προς το βορρά μέσω του φοινικόδασους Ταφιλάλτ, του μεγαλύτερου στον κόσμο. Θα δείτε χιλιάδες φοίνικες κατά μήκος των 20 χιλιομέτρων της διαδρομής, που μας οδηγεί στην κοιλάδα Ζιζ. Ο ποταμός που έρχεται από τον Υψηλό Άτλαντα, τροφοδοτεί το φοινικόδασος. Θα κάνουμε μια στάση και από αυτή την θέση θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα στην κοιλάδα και την πόλη του Αουφούς. Η επόμενη μας στάση είναι στην Μίντελτ, ακριβώς στην καρδιά του Άτλαντα, όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό γεύμα και ξεκούραση. Το απόγευμα συνεχίζουμε το δρόμο μας μέσα από το Κεδρόδασος, όπου αν είμαστε τυχεροί, θα συναντήσουμε μερικές μαϊμούδες. Το επόμενο μέρος που θα επισκεφτούμε είναι η πόλη Ιφράν, που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλαγιά του Μέσου Άτλαντα, στα 1630 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι μεγάλοι δρόμοι, η αστική ανάπτυξη με την τέλεια καθαριότητα, οι κήποι, οι πράσινες εκτάσεις και η αρχιτεκτονική, καθιστούν αυτή την πόλη να μοιάζει με Ελβετική πόλη. Η Ιφράν δεν θυμίζει και πολύ Μαρόκο. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστή με το όνομα , «η Ελβετία του Μαρόκου», και αν αυτό δεν είναι αρκετό για να σας πείσει ότι πρόκειται για μια Ελβετική πόλη , ένα σημαντικό χιονοδρομικό κέντρο, το Michlifen, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη. Περίπου στις 6 το απόγευμα, φτάνουμε στην Φεζ όπου ο οδηγός θα σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο σας.